Fiskfond

Det blir mycket, mycket bättre med egen fond, det som blir över fryser man in och tar fram när man behöver det...

Ingredienser

  • 500 gr fiskskrov från tex plattfisk eller torsk
  • 1,5 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 100 gr rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 3 stjälkar persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skölj fiskskorvet, lägg i en stor kastrull, täck med vatten. Koka upp och sänk värmen. Skumma.
  2. Hacka löken, rotsellerin, purjolöken och persiljan. Tillsätt i grytan tillsammans med kryddorna.
  3. Sjud 10 minuter, ta av värmen. Låt dra minst 30 minuter. Sila. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär