Inlägg

Visar inlägg från juni, 2012

Snittar med pastej och tryffel

Åt en av de godaste förätter jag någonsin ätit på en ny favoritrestaurang i Barcelona, skall ni åka dit så missa inte Café de L'academia , glöm inte att boka bord för här är i princip alltid fullt. Förätten bestod av snittar med anklever och svart tryffel, en gudomlig kombination. Nu är inte vår lilla stad en sådan stad där man kan köpa dessa råvaror så jag gjorde en liten budgetvariant som blev om inte lika god så i alla fall en mycket god förrätt. Ingredienser 4-8 skivor formfranska 1 liten förpackning kycklingleverpastej Zeta Vit tryffel (smaksatt olivolja) Gör så här Smaksätt pastejen med oljan under omrörning Kantskär bröden Stek bröden gyllenbruna i rikligt med smör  Bred bröden med den smaksatta pastejen, lägg samman två och två. Värm bröden försiktigt i stekpannan Dela varje bröd i fyra- åtta delar Servera med en finskuren sallad med tomat

Kålrotspuré med dragon

Ibland är det svårt att variera vad man skall servera till det grillade, potatisgratäng i all ära men ibland vill man ha något annat. Detta är en förvånansvärt god puré som passar strålande till grill men sin svaga sötma, till saken hör att jag inte tycker så särskilt mycket om rotmos men det här är riktigt gott i all sin enkelhet. Receptet är av Malin Söderström, restaurangchef på Moderna Museet ,  och jag hittade det i tidningen Buffé. Ingredienser: 1 kålrot (ca 650 g) 75 g rumsvarmt smör 1 tsk äppelcidervinäger 1 tsk finhackad dragon Gör så här: Skala och skär kålroten i míndre bitar, ca 2*2 cm Lägg i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt och 25 g av smöret. Fyll på med vatten så det knappt täcker. Koka upp och låt koka under lock i ca 25 minuter. Häll av, spara vätskan. Mixa med stavmixer, tillsätt resten av smöret, vinägern och dragonen. Späd med kokvätskan om puré känns för tjock.